Kauwen vermoedelijk vergiftigd in Dorpsweg te Wissenkerke

Kauwen vermoedelijk vergiftigd in Dorpsweg te Wissenkerke

WISSENKERKE – Sinds een maand worden dagelijks dode kauwen gevonden in de Dorpsweg te Wissenkerke die vermoedelijk vergiftigd zijn. De kans dat andere (huis)dieren of kinderen van hetzelfde gif kunnen eten is niet uitgesloten.

Waarschuwing
Kraaien en kauwen staan op de landelijke vrijstellingslijst, wat inhoudt dat een grondgebruiker beide diersoorten gedurende het gehele jaar op zijn gebied mag bestrijden. De vrijstelling is gegeven om belangrijke schade aan gewassen, vee, bossen, bedrijfsmatige visserij en wateren te voorkomen.

De bestrijding dient echter wel op een zorgvuldige manier te gebeuren, zonder gevaar voor mensen en andere dieren. In Wissenkerke echter is de kans dat andere (huis)dieren of kinderen van hetzelfde gif kunnen eten niet uitgesloten.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Kan toeval zijn maar gisteren een eend bij de vijver dood gevonden en zijn ook minder eenden op het moment!!!!En verleden week is mijn hond ook ziek geweest. heeft vreselijk gespuugd maar ik dacht dat het met het warme weer te maken had. Dus mensen pas op !!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *