Groot risico op onverantwoorde zorg bij Emergis te Kloetinge - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Groot risico op onverantwoorde zorg bij Emergis te Kloetinge

KLOETINGE – De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ ) heeft verscherpt toezicht ingesteld op een locatie van Emergis te Kloetinge waar methadon wordt verstrekt. De IGZ constateert risico’s op onverantwoorde zorg. Ook een locatie te Middelburg staat onder verscherpt toezicht.

Eerder onderzoek
Tijdens eerder onderzoek naar de kwaliteit en veiligheid van de methadonbehandeling bij Emergis, constateerde de inspectie vooral risico’s op het gebied van de uitvoering van de Opiumwet, medicatieveiligheid en de inrichting van en de werkwijze in de ruimte waar methadon werd verstrekt. De Raad van Bestuur van Emergis heeft toen een plan voor verbeteringen opgesteld.

Groot risico
Tijdens een inspectiebezoek in oktober constateerde de IGZ echter dat het verbeterplan van Emergis onvoldoende heeft geleid tot aantoonbare structurele verbeteringen in de kwaliteit en veiligheid. Zo ontbreken bijvoorbeeld actuele en volledige medicatieoverzichten waardoor het risico op onverantwoorde zorg groot blijft.

Verscherpt toezicht
Het verscherpt toezicht geldt voor drie maximaal maanden. De inspectie zal in die periode onaangekondigde bezoeken brengen aan beide locaties en de ontwikkelingen nauwgezet volgen. Wanneer de verbeteringen die de IGZ heeft geëist dan niet zijn gerealiseerd, zal de inspectie de minister vragen een aanwijzing te geven.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *