Uitslaande schoorsteenbrand in woning te Kamperland - Foto: Extern
Foto: Extern

Uitslaande schoorsteenbrand in woning te Kamperland

KAMPERLAND – Vannacht rond 00.45 uur is er brand uitgebroken in een vrijstaande woning aan de Heer Janszdorp te Kamperland. Veiligheidsregio Zeeland meldde dat de brand was begonnen als schoorsteenbrand en zich van daaruit verder heeft uitgebreid tot een uitslaande brand op de zolderverdieping.

Enkele minuten na de eerste melding werd er opgeschaald naar een middelbrand. Twee tankautospuiten van de posten Kamperland-Wissenkerke en Colijnsplaat-Kortgene en een ladderwagen uit Middelburg kwamen ter plaatse. Bij het blussen van de brand zijn diverse stralen hoge- en lage druk ingezet.

Bij het uitbreken van de brand was er nog één persoon in de woning aanwezig. Deze heeft de woning ongedeerd kunnen verlaten. De brandweer heeft de hulp van Stichting Salvage ingeroepen om de eigenaar te assisteren bij de nasleep van de brand.

Rond 02.00 uur werd het sein brand meester gegeven. De zolderverdieping van de woning is grotendeels uitgebrand. Na het nablussen van de brand gingen de eenheden van de brandweer retour.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *