Foto: Provincie Zeeland

Murre Techniek uit Krabbendijke winnaar van innovatieprijs

MIDDELBURG – Donderdag 13 december is te Middelburg de winnaar van de Zeeuwse Innovatieprijs, Emergo, bekend gemaakt. Murre Techniek uit Krabbendijke is samen met Vitro Plus uit Burgh-Haamstede uitgeroepen tot winnaar van deze prijs. Ook won Murre Techniek de publieksprijs.

Emergo
De Emergo is een initiatief van Syntens Innovatiecentrum samen met de Provincie Zeeland en wordt ieder jaar uitgereikt aan een Zeeuwse onderneming die met succes een innovatie gerealiseerd heeft. Beide ondernemers zijn hét toonbeeld van innovatie in hun visie en succesvolle toepassing. Dat is dan ook de reden dat de jury besloten heeft beiden tot winnaar uit te roepen.

De prijs bestaat uit eeuwige roem, een oorkonde plus dit jaar een kunstwerk van de Zeeuwse kunstenaar Carmen Milhous-Arendt. Uit handen van gedeputeerde Ben de Reu, tevens juryvoorzitter, ontvingen beide ondernemers de oorkonde.

Murre Techniek
Murre Techniek uit Krabbendijke is een begrip in de mosselsector. Het bedrijf ontwikkelt schelpdier-verwerkende productielijnen. Murre Techniek heeft een concept voor het duurzaam invangen van mosselzaad ontwikkeld, alvorens het over de percelen in de Oosterschelde wordt verdeeld, EasyFarm.

Het bestaat uit een mosselzaadinvanginstallatie en een speciale oogstmachine. Het is een milieu-vriendelijk alternatief voor het traditionele vissen van het zaad vanaf de zeebodem. Het gebruik van EasyFarm leidt tot kostenvoordeel voor de mosselvissers vanwege het arbeidsextensieve karakter.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *