Foto: Eigen foto

Voorverkoop 33e editie Klomppop met Douwe Bob gestart

OVEZANDE – Op 9 mei 2013, hemelvaartsdag, wordt de 33e editie van Klomppop gehouden te Ovezande. De online voorverkoop van tweehonderd kaarten is inmiddels al begonnen. Met de start van de voorverkoop heeft de organisatie ook al de eerste namen bekend gemaakt van de artiesten die zullen optreden.

Singer-songwriter Douwe Bob en de Britse blues- en soulsensatie Jo Harman zullen te zien zijn op Klomppop. Ook Milkbar en Tenement Kids komen naar Ovezande. Dat zijn de eerste vier van in totaal zestien bandnamen die het affiche gaan sieren. De kaarten in de online voorverkoop zijn te verkrijgen voor een speciale prijs van €15,-, en zijn enkel te bestellen via Paylogic. Dat kan via de website of telefonisch op 0900-9000 500.

Douwe Bob
Douwe Bob is vooral bekend als winnaar van het TV-programma “De Beste Singer-songwriter Van Nederland” en de opvolgende hit “Multicoloured Angles”. Met een begeleidingsband die het eerder prima deed bij Tim Knol verkocht hij binnen enkele dagen zijn complete clubtour uit, en dat zelfs zonder album. Dat debuut van de jonge zanger komt pas uit rond Klomppop in mei 2013.

Jo Harman
De mensen die eerder Dana Fuchs en Joe Bonamassa groot zagen worden zijn er stellig van overtuigd dat de Britse Jo Harman minstens hetzelfde voorland heeft. Het regent voorprogramma’s in de grotere zalen van Nederland (HMH, Paradiso, Oosterpoort) en het zal niet lang duren voordat ze zelf een headliner is. Ze gaat van kleine liedjes naar groteske powerballads.

Milkbar
Dankzij hun hitje “Accidents” kregen ze het stempel “3FM Serious Talent”. Dat merk is enigszins aan inflatie onderhevig. Deze naam bleef bij opmerkelijk veel luisteraars wel hangen en dat is niet in de laatste plaats te danken aan de catchy popsongs van de band. Tuurlijk wordt dit meeslepende geluid vaker tegengekomen in de business, maar dat wil niet zeggen dat het niet heel erg lekker is om live mee te brullen op een festival.

Tenement Kids
Zelf hadden ze AC/DC voor ogen maar wij hoorden in “All Night Train”, het openingsnummer op hun tweede album, vooral veel Springsteen en Gaslight Anthem. Ze laten rock, punk, blues en southern rock samenvloeien en OOR noemt het dan ook on-Nederlands goed.

Artikel delen:
Foto 1
Foto: Eigen foto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *