Provincie en Politie Zeeland op pad voor goede verlichting

Provincie en Politie Zeeland op pad voor goede verlichting

Dinsdag 6 december 2011 is de de Zeeuwse fietsverlichtingscampagne gestart. Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) en het Zeeuws Coördinatiepunt Fiets (ZCF), onderdeel van de provincie Zeeland, en Politie Zeeland hebben de handen ineen geslagen met als doel de veiligheid van fietsers in het donker te vergroten.

Speciale, voor dit doel ingehuurde, ‘overvalteams’ en politieagenten bezoeken dit jaar in de vroege ochtenduren 31 verschillende locaties waar veel fietsers komen om hen aan te spreken op hun gedrag. Fietsers die de juiste en noodzakelijke verlichting voeren worden beloond. Zij krijgen een KansLichtKaart waarmee ze kans maken op een lichtgraffiti-workshop. Om mee te dingen naar de prijs moet de unieke code op de KansLichtKaart worden geactiveerd op www.vakerveiligfietsen.nl.

Fietsers waarbij het licht niet in orde is, krijgen van de politie een boete. De boete is bedoeld om ervoor te zorgen dat mensen hun verlichting laten repareren en in de toekomst veilig verlicht op pad gaan. Dit is natuurlijk geen oplossing op het moment zelf. Om deze fietsers wel veilig hun weg te laten vervolgen, krijgen deze fietsers naast de boete een klein lampje om veilig op de eindbestemming aan te komen.

Overvallen
De locaties waar gecontroleerd wordt worden opgegeven door de dertien gemeenten in Zeeland en het waterschap. Vaker Veilig Fietsen financiert een inzet in iedere gemeente, de overige inzetten worden deels bekostigd door de gemeenten en het Waterschap.

Vaker Veilig Fietsen
Het overvalteam is een onderdeel van het project Vaker Veilig Fietsen. Dit is een initiatief van het Zeeuws Coördinatiepunt Fiets (ZCF) en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) en heeft als doel mensen te stimuleren vaker te gaan fietsen zonder dat dit leidt tot toename van het aantal verkeersongevallen.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.