Foto: Eigen foto

Wandelpaadje uit 1900 teruggevonden te Heinkenszand

HEINKENSZAND – Tijdens de baggerwerkzaamheden aan de vijver op Landgoed Landlust te Heinkenszand, is deze week een bijzondere ontdekking gedaan. Men stuitte bij de werkzaamheden op een oud paadje rondom de vijver, waarvan het bestaan wel van vermoed werd, maar de precieze ligging niet bekend was.

Wandelpaadje
In een beschrijving van een wandeling te Heinkenszand van rond 1900, noemt M. Mallekoote  een ‘straatje’ rondom de vijver, en een ‘trapje met zes, zeven treden’. Mallekoote schreef dit in 1992, als lid van de Heemkundigekring Bevelanden. Het trapje, hoewel sterk in verval, bestaat nog, maar van het paadje was tot op heden nooit een spoor teruggevonden.  Ook zijn er  geen illustraties of kaarten bekend waarop het paadje te zien is. Vandaag bleek dat het paadje, gemarkeerd door beschoeiing en bestaande uit ijsselsteentjes, onder een dikke laag modder, ín de huidige vijver lag.

Het Zeeuwse Landschap
Het Zeeuwse Landschap vindt het bijzonder leuk dat dit paadje tevoorschijn gekomen is. De ligging en materialen worden gedocumenteerd. Binnenkort zal het uit het zicht verdwijnen, als de werkzaamheden vervolgd worden. Er komt een nieuw paadje rondom de vijver, en ook het trapje zal worden hersteld.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *