Waterschap strooit extra wegen door de aanhoudende vorst - Foto: Extern
Foto: Extern

Waterschap strooit extra wegen door de aanhoudende vorst

REGIO – Door de aanhoudende vorst en sneeuw strooit waterschap Scheldestromen deze week extra wegen. Het waterschap werkt samen met Rijkswaterstaat, NV Westerscheldetunnel, Zeeland Seaports en verschillende gemeenten om vastgestelde, doorgaande routes begaanbaar te houden.

Routes
De vastgestelde routes die bij gladheid altijd gestrooid worden, zijn doorgaande routes, fietspaden en wegen waar het openbaar vervoer over rijdt. Zo blijven dorpen en kernen altijd veilig bereikbaar, eventueel met een omweg. Het waterschap bepaalt bij langdurige vorst of sneeuw welke extra wegen in aanmerking kunnen komen voor een strooibeurt.

Sneeuwvrij
Mensen kunnen aangeven of ze vinden dat een weg sneeuwvrij gemaakt moet worden. Het waterschap bepaalt of dit daadwerkelijk noodzakelijk en nuttig is. Zo worden er uitzonderingen gemaakt voor bijvoorbeeld voor agrarische bedrijven die brandstof, mest, vee, voer of melk moeten aan- of afvoeren. Ook dan is het belangrijk om te weten dat de gladheid niet gelijk weg is.

Wegenbeheer
Waterschap Scheldestromen beheert ruim vierduizend kilometer weg. Vanwege de hoge kosten wordt er niet op alle waterschapswegen gestrooid. Het strooien op wegen waar bijna geen verkeer rijdt, heeft bovendien geen zin. Zout werkt pas als het door het verkeer goed wordt ingereden. Te veel zout is ook nog eens slecht voor het milieu. Daarom weegt het waterschap goed af welke wegen wel of niet gestrooid worden.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *