Herdenking van de Watersnoodramp te Wolphaartsdijk

WOLPHAARTSDIJK – Vrijdag 1 februari 2013 is het 60 jaar na de Watersnoodramp. Ook Wolphaartsdijk werd zwaar getroffen door deze ramp. Twaalf inwoners van Wolphaartsdijk en Oud-Sabbinge in de leeftijd van 3 maanden tot 79 jaar verloren het leven.

Kranslegging
Op 1 februari, 14.00 uur, wordt de ramp van 1953 te Wolphaartsdijk herdacht. De samenkomst is in restaurant De Meerkoet, Schelphoek 3. Vanuit De Meerkoet gaat het gezelschap te voet naar het Watersnoodmonument waar de kranslegging plaatsvindt.

Namens het gemeentebestuur van Goes leggen burgemeester René Verhulst en wethouder Loes Meeuwisse een krans. Namens de Vereniging Gemeenschap Wolphaartsdijk wordt de krans gelegd door leerlingen van de drie scholen te Wolphaartsdijk.

Toespraak
Na de kranslegging volgt één minuut stilte en lezen leerlingen van de Johannes Calvijn-school, de Ichthusschool en de Achthoek de namen voor van de inwoners die bij de ramp zijn omgekomen. Na afloop van de plechtigheid bij het Watersnoodmonument houdt burgemeester Verhulst een korte toespraak in de De Meerkoet.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *