Calvijn College te Goes krijgt predicaat ‘Excellente School’ - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Calvijn College te Goes krijgt predicaat ‘Excellente School’

DEN HAAG – In de Nieuwe Kerk te Den Haag ontvingen maandag de eerste 52 basis- en middelbare scholen uit handen van staatssecretaris Sander Dekker het predicaat ’Excellente School 2012’. Het Calvijn College te Goes kreeg het predicaat uitgereikt voor de havo-afdeling van het voortgezet onderwijs.

Calvijn College
Samen met het vmbo van de locatie Tholen was deze opleiding de enige van de provincie Zeeland die zich tot de excellente scholen van Nederland mag rekenen. Het vwo van de locatie Goes is het predicaat nabij.

Dinsdagmiddag feliciteerde wethouder De Bat het personeel van de havo-afdeling van het Calvijn College te Goes persoonlijk met het behalen van het predikaat.

Excellente scholen
Excellente scholen zijn scholen die over de volle breedte goede resultaten halen, zowel op kernvakken als daarbuiten. De jury keek daarbij ook naar de toename van vaardigheden of kennis van leerlingen op een school en welke bijdrage de school daaraan levert.

Daarnaast spelen de omstandigheden waaronder een school werkt een belangrijke rol. Ook is het schooleigen excellentiebeleid van belang, de wijze waarop een school zich onderscheidt op een specifiek onderwijsgebied, zoals de aandacht voor leerlingen die het erg goed doen of voor leerlingen die juist extra ondersteuning in de klas nodig hebben.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *