Winkeldievegge (37) aangehouden na tip van getuige te Goes

GOES – Een medewerkster van een kledingzaak in de Ganzepoortstraat in Goes herkende donderdagmiddag 7 december om ongeveer 14.15 uur een winkeldievegge in de winkel waar zij werkt.

Aanhouding
In 2012 had de medewerkster een aangifte van winkeldiefstal gedaan tegen de vrouw en diezelfde vrouw was nu weer aanwezig in het bedrijf. De medewerkster belde de politie en agenten kwamen ter plaatse.

Na overleg met de officier van justitie kregen de agenten toestemming om de vrouw buiten op heterdaad aan te houden en dat gebeurde ook.

Legitimatie
De vrouw kon zich niet legitimeren en verklaarde dat haar identiteitsbewijs in haar auto lag. Deze stond iets verderop geparkeerd, dus de agenten zijn meegelopen naar de auto om het legitimatiebewijs op te gaan halen.

Bij de auto aangekomen bleek deze helemaal vol te liggen met grote tassen met boodschappen, boeken en kleding. Met toestemming van de vrouw is de auto overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij door de agenten doorzocht.

Herkomst goederen
De 37-jarige verdachte uit Boxtel is voor een hulpofficier van justitie geleid en in verzekering gesteld, omdat er onderzoek gedaan moest worden naar de herkomst van de spullen in de auto.

Uit dat onderzoek bleek dat er diverse goederen die in de auto lagen van diefstal afkomstig waren. Inmiddels is van vier winkels in het centrum van Goes een aangifte opgenomen. De goederen waarvan vastgesteld kon worden van welke winkels zij afkomstig waren, zijn door de agenten terugbezorgd bij de getroffen winkeliers.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *