Keuze voor tunnel onder spoor bij Kloetingseweg te Goes - Foto: Robin Duteweerd
Foto: Robin Duteweerd

Keuze voor tunnel onder spoor bij Kloetingseweg te Goes

GOES – Het college van burgmeester en wethouders van de gemeente Goes heeft deze week een definitieve keuze gemaakt voor de locatie Kloetingseweg/Voorstad voor het aanleggen van een fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor door.

Locaties
De gemeente Goes heeft twee locaties voor een fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor door laten vergelijken: Kloetingseweg/Voorstad en Rembrandtlaan/Bergweg. Uiteindelijk gaat de voorkeur uit naar een tunnel onder het spoor bij de Koetingseweg.

Argumenten
Er zijn heel veel aspecten van beide locaties vergeleken en afgewogen. Een paar zaken die een rol spelen bij de definitieve keuze zijn:

  • De gekozen locatie is met meer dan zesduizend fietsers en vele voetgangers per etmaal, het drukste fietsknooppunt te Goes.
  • Een tunnel op deze locatie biedt, samen met de aanwezige fietsroute Centrum Overzuid een uitstekende verbinding, ligt logisch in het fietsroutenetwerk en geeft een aanzienlijke verbetering van de verkeersveiligheid.
  • Een keuze voor de locatie Rembrandtlaan/Bergweg zou inhouden dat het fietsnetwerk ook aanzienlijk moet worden aangepast.
  • De ruimtelijke inpassing van een fietstunnel is op beide locaties vrij lastig omdat er bij de opzet van het stratenpatroon geen rekening gehouden is met de inpassing van een fietstunnel.
  • Hoewel de verbinding Rembrandtlaan/Bergweg een bruikbare aanvulling in het  fietsroutenetwerk betekent, kan deze volgens het college de bestaande route Kloetingseweg / Voorstad niet vervangen.

Uitvoering
Het aanleggen van deze fiets- en voetgangerstunnel is onderdeel van het totale spoorproject . De voor- en nadelen van de mogelijke varianten van de fiets- en voetgangerstunnel op de locatie Kloetingseweg/Voorstad gaan worden de komende tijd op een rij gezet.

Er zijn voor de definitieve keuze voor een variant nog veel afwegingen te maken. Omwonenden worden hierbij betrokken en voor de zomervakantie uitgenodigd om hierover van gedachten te wisselen. Uiteindelijk wordt de meest geschikte variant ter goedkeuring na de zomer voorgelegd aan de gemeenteraad. De uitvoering staat voorlopig gepland in de periode 2015 – 2017.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *