Han ter Keurs krijgt gemeentepenning uitgereikt te Kats

KATS – Vrijdagavond 15 februari reikte burgemeester Van Kooten een gemeentepenning uit aan Han Ter Keurs als blijk van waardering voor zijn inzet voor de gemeente Noord-Beveland. De uitreiking vond plaats in de Katse Kerk.

Activiteiten
De heer Ter Keurs was lid van de Kerkenraad NH Kerk Kats-Kortgene. Vanuit die hoedanigheid heeft hij het mogelijk gemaakt om de Katse Kerk als cultureel erfgoed te behouden. Hij is één van de oprichters van Stichting de Katse Kerk te Kats. Als voorzitter heeft hij vele activiteiten opgestart en leiding gegeven aan vele vrijwilligers.

Door de activiteiten die hij organiseerde, verhoogde de leefbaarheid in Kats en Noord-Beveland. Daar is de gemeente hem dankbaar voor. Ook was hij lid van AB Stichting Zeeuwse Oude Kerken en redactielid van het bulletin van deze stichting.

Kunstenaar
De heer Ter Keurs is beeldend kunstenaar met een atelier aan huis. Jarenlang was hij deelnemer van Kunstspoor Noord-Beveland en aan de Katse cultuurweekenden. Onder andere vervaardigde hij een reeks manshoge afbeeldingen van bekende Katsenaren die nog steeds dienst doen bij allerlei activiteiten. Ook was hij bestuurslid van de Zeeuwse Kunstkring.

Suriname
Voordat hij in Kats kwam wonen, was hij in Suriname docent en directeur van de academie voor Beeldende Kunst. Hij heeft daar meegewerkt aan de beschildering van de houten kathedraal van Paramaribo. Dat hij een groot vertrouwen genoot van de Surinamers bleek bij het realiseren van het slavernijmonument te Middelburg waarbij hij als adviseur was betrokken.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *