Karla Peijs brengt werkbezoek aan gemeente Reimerswaal - Foto: Gemeente Reimerswaal
Foto: Gemeente Reimerswaal

Karla Peijs brengt werkbezoek aan gemeente Reimerswaal

REIMERSWAAL – Afgelopen donderdag, 8 december, heeft mevrouw Karla Peijs een werkbezoek gebracht aan de gemeente Reimerswaal. Vanuit haar functie als, de commissaris van de Koningin in Zeeland, heeft mevrouw Peijs regelmatig contact met het gemeentebestuur.

Echter, die contacten zijn dan vrijwel altijd naar aanleiding van concrete projecten of plannen binnen het provinciaal beleid.

 

Het werkbezoek was gericht om, los van lopen provinciale projecten, de gemeente te bezoeken. Als thema voor het werkbezoek is gekozen voor het gemeentelijke beleid ten aanzien van de integrale veiligheid. De commissaris heeft in dat kader verschillende locaties bezocht.

Na een korte ontmoeting met de leden van het college van burgemeester en wethouders heeft ze een preventieles van de brandweer bijgewoond. De leerlingen van groep 7/8 van basisschool ‘De Bornput’ werden in een speciale les bewust gemaakt van de gevaren van brand, thuis en op school. Tevens werden leerlingen op een passende wijze bekend gemaakt bij de beginselen van brandbestrijding. De les is ook op andere basisscholen gehouden en werd verzorgd door de brandweer Kapelle-Reimerswaal.

In het tweede deel van de ochtend is mevrouw Peijs geïnformeerd over de preventieve voorbereidingen op de komende jaarwisseling. Evenals vorig jaar wordt, in een samenwerking tussen gemeente en politie, gewerkt vanuit de maatschappelijke benadering van de overlast in de aanloop naar de jaarwisseling. Doel van de nieuwe aanpak voorafgaand aan de overlast jongeren te bereiken en aan te spreken. Naast een afname van overlast, wordt door de opgebouwde contacten de handhaving bij eventuele overlast vereenvoudigd. Deze aanpak krijgt inmiddels ook elders in de provincie navolging.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *