Foto: Eigen foto

Vierdeklassers van Calvijn College winnen regiofinale lassen

KRABBENDIJKE – Erik van Wijck en Jan Willem Scheele, vierdeklassers metaaltechniek van Calvijn College locatie Krabbendijke Kerkpolder, wonnen gisteren bij Technum de twee eerste prijzen van de regiofinale lassen. Zij mogen door naar de landelijke finale van de Nationale Laswedstrijden van het NIL op 28 maart.

NIL
De jaarlijkse wedstrijd van het Nederlands Instituut voor Lastechniek voor vmbo-leerlingen is inmiddels bekend. Het NIL zoekt hiermee naar de beste jonge MAG- en elektrodelasser op het vmbo in Nederland. Per school konden twee leerlingen deelnemen aan de regiofinale. De leerlingen maken tijdens de wedstrijd het NIL-examenwerkstuk.

Lassen
Erik en Jan Willem behaalden met deze wedstrijd de eerste prijs in hun categorie. Erik voor MAG-lassen en Jan Willem voor elektrodelassen. Ze wonnen hiermee beide een kostbare flitskap. Ze behaalden hiermee ook het praktische gedeelte van het NIL-diploma. Docent Henk Copier: “Een fantastisch resultaat. Het is mooi om te zien dat de jongens hun lasdiploma vlot halen. Het staat ook leuk op hun CV dat ze eerste in de regio zijn.”

Hobby
Erik: “In de voorronde op school kwalificeerde ik me voor de regiofinale. Ik vond het erg leuk om mee te doen vandaag. Het was zeker spannend, maar ik heb het niet voor niets gedaan. Of ik lasser wil worden? Nee, het is een hobby. Ik denk aan een beroep als privétekenaar. Deelname aan wedstrijden, ook aan de vmbo-vakwedstrijd Skills Talents, geeft me extra motivatie.”

Artikel delen:
Foto 1
Foto: Eigen foto
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *