Duurzaam Diekendamme genomineerd voor P-Nuts Award - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Duurzaam Diekendamme genomineerd voor P-Nuts Award

BORSELE – Het project Duurzaam Diekendamme van het Land van Borsele en het Zeeuws Klimaatfonds is genomineerd voor een nationale duurzaamheidprijs. De P-Nuts Awards is dé vak- en publieksprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan lokale, duurzame energie-initiatieven.

P-NUTS Awards
Op 16 april 2013 worden voor de derde keer de P-NUTS Awards te Amsterdam uitgereikt aan de voorlopers en koplopers op het gebied van lokale duurzame energie. De jury, onder leiding van juryvoorzitters Jacqueline Cramer (hoogleraar Duurzaam Innoveren Universiteit Utrecht) en Marjan Minnesma (directeur Urgenda), gaven twintig nominaties aan in totaal vijftien initiatieven.

Categorieën
De initiatiefnemers konden inzenden in vier categorieën: mooiste idee (nog niet gerealiseerd), mooiste ondernemersinitiatief, mooiste burgerinitiatief en mooiste overheid/instellingeninitiatief. Het project Duurzaam Diekendamme is met twee andere projecten genomineerd in de categorie ‘Mooiste initiatief van overheid en/of instelling’. Het Land van Borsele en het Zeeuws Klimaatfonds werken in dit project immers samen met de gemeente Borsele en dorpsteams.

Baarland
Het dorpsteam van Baarland werd in december winnaar van de wedstrijd voor het beste plan voor een duurzaam dorp. Met de twee andere genomineerde teams (van Nisse en Ovezande) is inmiddels een samenwerking op gang gekomen. Op dit moment wordt verkend of de oprichting van een energiecoöperatie voor heel Borsele mogelijk is.

Publieksprijs
Alle initiatieven komen in aanmerking voor De Oranje Energie Publieksprijs: een aparte prijs voor het initiatief dat de meeste stemmen van het publiek weet te verwerven. Iedereen kan hiervoor een stem uitbrengen via www.p-nuts.nu/inzenden. Duurzaam Diekendamme staat als nummer 5 op de lijst.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *