Koninklijke Onderscheiding voor raadslid Janszen te Rilland - Foto: Gemeente Reimerswaal
Foto: Gemeente Reimerswaal

Koninklijke Onderscheiding voor raadslid Janszen te Rilland

RILLAND – Zaterdagmiddag 13 april heeft SGP-raadslid V. Janszen (71) een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Burgemeester A.J. Huisman heeft de heer Janszen thuis, in aanwezigheid van zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen, de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau bekend gemaakt.

Verdiensten
De heer Janszen is al vele tientallen jaren op diverse terreinen verdienstelijk voor de samenleving. Zowel voor de Gereformeerde Gemeente te Rilland, als voor de reformatorische school “De Zandbaan” heeft hij zich op diverse manieren ingezet voor anderen. Sinds 1990 is hij raadslid namens de SGP in de gemeenteraad van Reimerswaal.

Burgemeester Huisman betrok nadrukkelijk ook het gezin Janszen in zijn toespraak. Hij noemde de heer Janszen een bruggenbouwer in de raad en in Rilland, doordat hij mensen uit diverse bevolkingsgroepen met elkaar in contact brengt.

Dankbaarheid
De dankbaarheid en erkentelijkheid voor zijn jarenlange inzet werd ondersteund vanuit zowel de Gereformeerde Gemeente, het schoolbestuur, de SGP, als het gemeentebestuur. Aangezien het initiatief tot de voordracht voor een Koninklijke Onderscheiding mede vanuit de kinderen van de heer en mevrouw Janszen voortkwam, heeft burgemeester de onderscheiding in hun aanwezigheid uitgereikt.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *