Foto: Calvijn College

Minimolen van Waarde gerestaureerd door groep leerlingen

WAARDE – Afgelopen week is de minimolen van Waarde, De Tol, in werking gesteld op zijn vertrouwde stek vlak voor Waarde. Leerlingen van de afdeling Bouwen Wonen & Interieur van Calvijn College Krabbendijke Kerkpolder hebben de molen gerestaureerd.

Overdracht
Locatiedirecteur D.A. Janssen de molen over aan de voorzitter van Vereniging de Zeeuwse Molen, oud-burgemeester T. Verbree. Vervolgens lichtten beiden de ‘vang’ van de molen, waarmee de wieken konden gaan draaien. De heer Verbree bedankte de leerlingen en overhandigde enveloppen met daarin een blijk van waardering.

Project
Locatiedirecteur Janssen: “Het is een geweldig project geweest op school. Het is veel werk geweest, maar het bouwwerk dat er nu staat is wel iets om blij mee te zijn. De Tol kan nu weer op volle luister draaien naast de ‘moedermolen’. Hartelijk bedankt, jongens. Ik denk dat het dorp Waarde in zijn nopjes zal zijn met deze molen.”

Trots
Oud-burgemeester Verbree, voorzitter Vereniging de Zeeuwse Molen: “De Tol is een watermolen, die zien we niet veel in deze regio. We zijn er als stichting enorm trots op dat we deze molen hebben. Wel zaten we ermee in onze maag dat de molen zo verouderd was. Jullie hebben als school ‘zwarte sneeuw’ gezien met dit molentje. Maar jullie zijn ermee doorgegaan. Op een verschrikkelijk creatieve wijze hebben jullie het voor elkaar gekregen.”

Artikel delen:
Foto 1
Foto: Calvijn College
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *