Politie waarschuwt voor oplichting door verkoper aan de deur

REGIO – De politie heeft de afgelopen weken diverse aangiften en meldingen binnengekregen van oplichting door een man die zich de woning binnen probeert te praten als verkoper.

Verkoper
De man doet zich voor als verkoper van vloerkleden en bestekcassettes. De ene keer vertelt hij dat hij een zaak gaat openen in gordijnen en vloerkleden, een andere keer beweert hij dat hij namens de woningstichting komt en dat de vloerkleden vervangen moeten worden. Ook heeft hij gepoogd bestekcassettes te verkopen.

Meldingen
Tussen 6 maart en 19 april kwamen er meldingen binnen uit Zuiddorpe, Sas van Gent, Waterlandkerkje, Goes, Kapelle en Terneuzen. De man belt voornamelijk aan bij oudere mensen. In Terneuzen werd een 94-jarige man op deze manier voor enkele tienduizenden euro’s opgelicht. Voor zover bekend gaat het tot nu toe om ongeveer acht à tien meldingen.

Signalement
In vrijwel alle meldingen komt het signalement overeen en gaat het om een blanke man met donkerblond haar, zonder snor en bril die netjes is gekleed. De leeftijd verschilt in de diverse meldingen.

Slachtoffers
De politie vraagt mensen die ook het slachtoffer geworden zijn van deze oplichtingspraktijken dit te melden.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *