Wielrenners uit Kapelle gewond na aanrijding door bestelbus

ELLEWOUTSDIJK – Woensdagavond 24 april omstreeks 20.00 uur reed een groepje wielrenners uit Kapelle over de Trenteweg te Ellewoutsdijk. Zij werden ingehaald door een bestelbus. De bestuurder hiervan reed tegen de voorste fietser aan.

Verwondingen
Door de aanrijding kwam de fietser ten val. Door de val vielen drie andere wielrenners over de fietser heen. Vier wielrenners zijn naar het ziekenhuis gebracht en zijn daar behandeld aan diverse botbreuken (o.a. neus, ribben en sleutelbeen). De vier komen allemaal uit Kapelle. Het zijn twee vrouwen van 56 en 64 jaar oud en twee mannen van 54 en 58 jaar oud.

Bestuurder
Door getuigen werd de bestuurder van het bestelbusje herkend als een 20-jarige inwoner van de gemeente Borsele. Agenten zijn naar het woonadres van de bestuurder toe gegaan, maar troffen hem daar niet. Intussen bleek dat de bestuurder van het busje contact had opgenomen met de politie. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd.

Toedracht
Agenten hebben diverse getuigen van de aanrijding gehoord en zijn nog bezig met het onderzoeken van de toedracht. Vandaag wordt de bestuurder van de bestelbus gehoord.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *