Foto: Pim Haarsma

Politie gebruikt nieuw apparaat bij alcoholcontrole te Goes

GOES – Donderdagmiddag -en avond 25 april heeft Politie Zeeland een grote verkeerscontrole gehouden in de kern van Goes. Bij deze alcoholcontrole is in Zeeland voor het eerst gebruik gemaakt van een nieuw apparaat genaamd de ‘sniffer’.

Bromfietscontrole
Tussen 15.00 en 18.00 uur zijn, aan de Van Hertumweg, achttien bromfietsers gecontroleerd. Door motoragenten werden bromfietsers naar de controleplaats gebracht waar, naast het vermogen ook andere zaken zoals het rijbewijs en kentekenbewijs zijn gecontroleerd.

Negen bromfietsers zijn bekeurd omdat hun bromfiets teveel vermogen had, één van de bromfietsers reed zonder rijbewijs en één bromfietser had nog een bekeuring open staan van achthonderd euro (deze werd meteen betaald op het politiebureau).

Alcoholcontrole
Tussen 19.00 uur en 22.30 uur is er, op de A. Joachimikade en de Middelburgsestraat, gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. Van de 502 gecontroleerde bestuurders bleken er twee teveel te hebben gedronken. Beide bestuurders kregen een bekeuring van 357 euro.

‘Sniffer’
De ‘sniffer’ is een apparaat wat aan de adem ‘ruikt’ of er alcohol is gebruikt. Alleen een pufje adem in een trechtertje volstaat om te bepalen of iemand teveel heeft gedronken. Ademanalyse op het politiebureau moet dan nog steeds verder uitwijzen hoeveel teveel iemand heeft gedronken.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *