Foto: Onbekend

Proef met Noord-Bevelandse buurtbus start op 3 juni te Kats

KATS – Op maandag 3 juni start wethouder Van der Weele middels een officiële openingshandeling de proef met de buurtbus. Dit vindt plaats om 9.45 uur bij het dorpshuis te Kats. In verband met pauze staat de bus dan ruim tien minuten stil.

Openbaar vervoer
Om in de toekomst voor iedereen een openbaar vervoervoorziening te kunnen bieden, zijn er maatregelen nodig. Deze maatregelen gelden voor buslijnen waar weinig reizigers gebruik van maken en waar momenteel achtpersoonsbusjes rijden.

De Provincie Zeeland, Connexxion en Veolia zijn van mening dat openbaar vervoer voor iedereen beschikbaar moet zijn en wil daarom het aantal buurtbusverenigingen in de regio uitbreiden.

Vrijwilligers
Een buurtbus is een vorm van openbaar vervoer uitgevoerd door vrijwilligers. In Zeeland rijden al jaren veel vrijwilligers met plezier en voldoening op de buurtbussen.

Op Noord-Beveland hebben zich zo’n twintig vrijwilligers aangeboden, maar meer vrijwilligers zijn zeker welkom. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de gemeente Noord-Beveland via telefoonnummer 14 0113 of het e-mailadres info@noord-beveland.nl.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *