Foto: Politie Zeeland

Alle deelnemers Zeeuwse Burgernet welkom geheten

REGIO – Coördinerend burgermeester Burgernet René Verhulst heeft donderdagmiddag vanuit de Gemeenschappelijke Meldkamer Zeeland de ruim 2.500 deelnemers aan Burgernet een welkomstbericht gestuurd. Hiermee is Burgernet Zeeland officieel van start gegaan.

Zeeland is de eerste provincie waar Burgernet in één keer is ingevoerd. Het meldkamerpersoneel van de politie verspreidt via Burgernet de berichten. Zij kunnen dit systeem gebruiken bij een drietal onderwerpen, namelijk 1) incidenten zoals inbraak of overval, waarbij een signalement van de dader(s) of voertuig(en) bekend is; 2) dringende of levensbedreigende vermissingen en 3) vermissingen van gevaarlijke voorwerpen zoals medicijnen. Het systeem is technisch ook geschikt om door andere hulpverleningsdiensten gebruikt te worden, al wordt het tot nu toe vooral voor opsporingszaken ingezet. De brandweer of GGD/GHOR kan bijvoorbeeld meldingen van gevaarlijke stoffen of vervuild zwemwater doorgeven.

Deelnemers krijgen na de melding een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per SMS met het verzoek uit te kijken en eventueel de politie te bellen.

Vorige week woensdagavond ontvingen de 224 Middelburgse deelnemers al hun eerst Burgernetbericht. De melding ging over de vermissing van een 15-jarige jongen die zich later op het politiebureau in Middelburg meldde.

Aantal deelnemers
Momenteel zijn er 2.562 deelnemers aan Burgernet verbonden, alsvolgt over de Zeeuwse gemeenten verdeeld: Borsele (171); Goes (419); Hulst (182); Kapelle (151); Middelburg (354); Noord-Beveland (53); Reimerswaal (132); Schouwen-Duiveland (155); Sluis (78); Terneuzen (289); Tholen (126); Veere (158) en Vlissingen (294).

Aanmelden
Op de landelijke website van Burgernet kan men zich direct aanmelden (www.Burgernet.nl/Aanmelden.aspx). Op deze website, die van de Zeeuwse gemeenten en politie staat meer informatie over Burgernet.

Storingen
Mochten deelnemers het welkomstbericht vandaag niet hebben ontvangen, dan kunnen zij dit kenbaar maken door een mailtje te sturen naar zeeland@Burgernet.nl.

Artikel delen:
Foto 1
Foto: Politie Zeeland
Reactie 1
  1. Goed idee dat “Burgernet”vooral wat als men bedenkt dat er nog veel meer op “Blauw”is bespaart.Hopelijk worden er niet te veel meldingen gemaakt waar niets achter zit.Veel succes en vriendelijke groet van “Spakoman”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *