Minderjarige winkeldievegges opgepakt in Lange Vorststraat - Foto: Richard de Looff
Foto: Richard de Looff

Minderjarige winkeldievegges opgepakt in Lange Vorststraat

GOES – Bij een kledingwinkel in de Lange Vorststraat te Goes zijn vrijdagmiddag 7 juni rond 16.00 uur twee meisjes van 14, afkomstig uit Middelburg en Vlissingen, aangehouden op verdenking van diefstal van kleding en sieraden.

Betrapt
De meisjes waren met kleding de pashokjes in gegaan, hadden prijskaartjes van de kleding afgehaald en hadden vervolgens de kleding en de sieraden weggestopt in hun tas. Alerte medewerkers van de kledingzaak spraken de meisjes aan, uitten hun verdenkingen en namen de meisjes mee naar een kantoortje waar ze op de politie mochten wachten.

Verhoor
Toen agenten ter plaatse kwamen, zijn de twee meisjes overgebracht naar het bureau. Daar zijn hun ouders door de agenten gebeld, alsmede de advocaat van de dames. In het bijzijn van de advocaat zijn de twee meisjes verhoord door de agenten.

Straf
Een paar uur later konden de meisjes weer met hun ouders mee naar huis. De kleding die zij gestolen hadden is teruggegeven aan de winkel. Het meisje uit Vlissingen krijgt een alternatieve straf via HALT, het meisje uit Middelburg had al vaker strafbare feiten gepleegd en zij mag binnenkort haar verhaal vertellen aan de kinderrechter.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *