Foto: Rijksoverheid

Pepperspray gebruikt bij aanhouding van 40-jarige Goesenaar

GOES – Dinsdagochtend 9 juli rond 09.00 uur kregen agenten een melding dat een 40-jarige Goesenaar zich ongeoorloofd zou ophouden in de Abel Tasmanstraat te Goes. De man had een gebiedsverbod voor deze straat en zou behoorlijke overlast veroorzaken.

Agressie
Toen twee agenten een kijkje gingen nemen naar aanleiding van deze melding, troffen zij inderdaad de Goesenaar aan. Hij was onder invloed en ging zich meteen agressief gedragen tegen de agenten. Zij vorderden de man meerdere malen weg te gaan van de plek waar hij zich bevond.

Ook waarschuwden ze hem dat hij zou worden aangehouden als hij niet zou doen wat de agenten zeiden. Hij gaf hier geen gehoor aan en probeerde de agenten te schoppen. Vervolgens stond hij op en pakte één van de agenten bij zijn shirt. Dat scheurde.

Pepperspray
De agenten waarschuwden dat ze pepperspray zouden gebruiken als de verdachte zijn verzet niet zou staken. De man bleef agressief, spuugde naar de agenten en er ontstond een worsteling. Eén van de agenten heeft vervolgens pepperspray in het gezicht van de verdachte gespoten.

Hierop kon de verdachte worden aangehouden en in een politieauto overgebracht worden naar het bureau. Daar is hij in verzekering gesteld en vervolgens overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar zit hij nu nog vast.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *