Dag van ’t Ouweland zaterdag 3 augustus te Oud-Sabbinge - Foto: Goes Marketing
Foto: Goes Marketing

Dag van ’t Ouweland zaterdag 3 augustus te Oud-Sabbinge

OUD-SABBINGE – Op zaterdag 3 augustus vindt de Dag van ‘t Ouweland plaats te Oud-Sabbinge. De dag wordt geopend om 10.50 uur door Loco-Burgemeester Jo-Annes de Bat door middel van het steken van de eerste ring. Vervolgens start het ringsteken met sjezen en de markt.

Dagprogramma
Om 12.15 uur is het ringsteken met oude tractoren. Om 13.00 uur is het vervolg van het ringsteken met sjezen. Om 13.15 uur is er een demonstratie vlam in de pan van de brandweer. Om 13.30 uur begint met modderworstelen het beroemde kwalleballen. Om 15.00 uur is er een demonstratie hulpverlening van de brandweer.

Om 16.30 uur wordt het jeugdspel van de jaren 60 uit Wolphaartsdijk en Oud-Sabbinge gespeeld, namelijk Pottelillen. Om 17.00 uur zijn de prijsuitreikingen van het sjezen rijden en het kwalleballen.

Avondprogramma
Vervolgens start om 17.30 uur het optreden van Blaaskapel de Koenkelpot. Op de Ring is er gelegenheid tot eten en drinken. Om 19.00 uur is er de ludieke solexrace, en om 20.00 uur begint het optreden van de coverband Recovery. Tussendoor is er nog een film over het vroeger en nu van Oud-Sabbinge. Deze film is gemaakt door Cineac Oud-Sabbinge. De feestavond duurt tot 23.00 uur.

Foto 1
Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *