Oplichtende scharenslijper berooft vrouw (90) te Kruiningen

Oplichtende scharenslijper berooft vrouw (90) te Kruiningen

KRUININGEN – Een 90-jarige vrouw uit Kruiningen was er nog een beetje beduusd van waneer zij aangifte deed van diefstal uit haar woning. Een scharenslijper ontvreemdde haar op een slinkse manier van haar geld en stal vervolgens nog twee lege portemonnees.

Scharenslijper
Aan het begin van de middag belde een man aan bij haar woning in de Marconistraat te Kruiningen. Hij zei dat hij scharenslijper is en vroeg of zij iets te slijpen had. De vrouw had inderdaad botte spullen en gaf hem een puntmes, een schaar en een mes mee. Na een half uur kwam hij terug en de vrouw gaf hem een biljet van vijftig euro. Dit was volgens de scharenslijper niet genoeg en de vrouw gaf hem nog eens vijftig euro.

Diefstal
Op een gegeven moment liep de vrouw de woning in om het gas in de keuken zachter te zetten. Wanneer zij terugliep naar de deur zag zij de scharenslijper tot haar verbazing uit haar slaapkamer komen. Toen de man weg was, miste zij twee lege portemonnees. De vrouw was alleen haar identiteitskaart kwijt. De aangeboden spullen bleken nader bekeken niet geslepen te zijn.

Buurtonderzoek
Vandaag is door de politie een buurtonderzoek gehouden. Diverse bewoners in het bejaardencomplex, waar de benadeelde vrouw woont, zijn gevraagd of zij ook contact hebben gehad met de zogenaamde scharenslijper. Gebleken is dat de verdachte bij diverse woningen zijn diensten heeft aangeboden. Er zijn verder geen mensen meer gedupeerd.

Signalement
De scharenslijper heeft een blanke huidskleur, kort grijs haar en is ongeveer 55 jaar oud. De man is ongeveer 1,80 meter lang en heeft een stevig postuur. Daarnaast droeg hij een beige geruite bloes.

Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met Politie Zeeland via 0900-8844 of zich te melden op het politiebureau.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *