Foto: Richard de Looff

Vrouw in kritieke toestand na steekincident te Heinkenszand

HEINKENSZAND – Op zaterdag 10 augustus rond 12.45 uur vond er een ruzie plaats tussen een man en een vrouw in een woning aan de Van Schengenstraat. Beiden zijn partners van elkaar en de achtergrond ligt in de relationele sfeer.

Steekincident
Op een gegeven moment is de man, een 34-jarige man uit Heinkenszand, de woning binnengekomen en heeft de vrouw met een steekwapen verwond. De vrouw, 27 jaar uit Heinkenszand, is naar buiten gestrompeld en op straat ineengezakt. De man is er vervolgens in een auto vandoor gegaan.

Burgernet
Via Burgernet en twitter @Politie_Zeeland is een signalement van de auto verzonden. De man kon uiteindelijk, met name door aanwijzingen van burgers, klem gereden en aangehouden worden ter hoogte van het Texaco-bezinestation te Kruiningen. De Regionale Ondersteuningsgroep (ROG) is hierbij inzet.

De man is daarna overgebracht naar het bureau te Goes. Hij wordt er van verdacht zijn partner van het leven te willen beroven. Omdat de auto mogelijk sporen heeft die gebruikt kunnen worden in het onderzoek is de auto weg getakeld.

Toestand
De ambulance die op basis van de melding arriveerde heeft de vrouw meegenomen naar het ziekenhuis te Goes. Haar toestand is op dit moment zorgwekkend.

Onderzoek
De omgeving van de woning aan de Van Schengenstraat was tijdelijk afgezet, vanwege onderzoek door Forensische Opsporing. Hierbij werd de brandweer ingeschakeld zodat overzichtsfoto’s van de voorkant van de woning konden worden gemaakt. Zowel bij het onderzoek bij de woning als bij de aanhouding is een diensthond ingezet. Ook is een traumahelikopter opgeroepen die de vrouw heeft opgewacht bij het ziekenhuis te Goes.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *