Drie minderjarigen aangehouden voor vernielingen te Rilland

Drie minderjarigen aangehouden voor vernielingen te Rilland

RILLAND – Na een onderzoek zijn dinsdag 20 augustus drie minderjarige jongens aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van vernielingen te Rilland op zondagnacht 30 juni tussen 03.00 en 04.00 uur.

Vernielingen
De jonge vandalen hebben die nacht in het dorp vanaf de Hoofdweg tot aan de Stationsbuurt  flink huisgehouden door spiegels van auto’s af te breken, ruitenwissers te vernielen en een ruit van een bushokje aan diggelen te slaan. Ook hebben zij in een tuin een gedeelte van een authentieke waterpomp vernield en het scherm van de pinautomaat van de Rabobank met een bierflesje kapot gemaakt.

Verklaring
De drie verdachten hebben inmiddels een verklaring afgelegd en mochten na het verhoor weer naar huis. Het gaat om twee 16-jarige jongens uit de gemeente Reimerswaal en één 17-jarige jongen uit de gemeente Borsele.

Gedupeerden
In totaal hebben tien gedupeerden aangifte gedaan van deze vernielingen. Het totale schadebedrag is nog niet bekend. Alle aangevers zullen binnenkort op de hoogte gesteld worden over de verdere afwikkeling van hun aangifte. De zaak is in handen van de officier van justitie gelegd.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *