Foto: Gemeente Reimerswaal

Start restauratie van molen De Rozeboom te Krabbendijke

KRABBENDIJKE – Maandag 26 augustus gaat de restauratie van molen De Rozeboom beginnen. Het ‘smoeltje’ van dorpskern Krabbendijke wordt in ongeveer een maand tijd gedeeltelijk gedemonteerd en vervolgens weer gemonteerd.

Betrokkenheid
Dat molen De Rozeboom de gemeenschap aan het hart gaat, is gebleken uit de getoonde betrokkenheid. Dit uitte zich onder andere in een collecte voor het onderhoud van de molen. Tanny van Quekelberghe van de dorpsraad laat weten het geweldig nieuws te vinden dat er maandag gestart wordt met de restauratie.

Werkzaamheden
De staartconstructie van de molen wordt gerestaureerd. Hieronder vallen de spruiten, schoren, staartbalk, kruias en de kruipalen. Verder wordt het gaande werk opnieuw afgesteld. Onderdelen zoals wieken, de roede en het bovenwiel worden nagekeken.

Planning
Molenmakersbedrijf Berkhof is samen met aannemingsbedrijf Nonnekes verantwoordelijk voor de restauratiewerkzaamheden. In de eerste week wordt de staartconstructie gedemonteerd middels het gebruik van een hijskraan. De onderdelen worden vervoerd naar de werkplaats van Berkhof. In de week daarop wordt het hout geleverd en start de molenmaker met de bewerking.

Monumentendag
Op zaterdagmiddag 14 september wordt er in het kader van Open Monumentendag een oldtimertour georganiseerd. Ruim zestig enthousiaste oldtimereigenaren hebben zich al aangemeld voor de rit. De tour brengt de rijders langs alle dorpen van de gemeente en langs de vier molens van Reimerswaal.

Artikel delen:
Foto 1
Foto: Gemeente Reimerswaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *