Polen met inbrekersspullen aangehouden aan A58 bij Rilland

RILLAND – Op vrijdag 23 augustus rond 00:00 uur treffen agenten op de parkeerplaats Het Rak aan de A58 ter hoogte van Rilland een verdachte auto aan.

Controle
Het is bekend dat op een dergelijke plaats regelmatig diefstallen plaatsvinden van brandstof en lading van vrachtwagens die daar geparkeerd staan. De Douane had daar even eerder de auto zien staan, vervolgens gecontroleerd en diverse inbrekersspullen aangetroffen.

De agenten gingen naar de auto toe en zagen drie personen die allen lagen te slapen. Ze besloten de identiteit van de inzittenden te controleren. Allen hadden de Poolse nationaliteit.

Inbrekersspullen
Terwijl zij de papieren aannamen zagen zij dat er in het zicht in de auto enkele verdachte spullen lagen. Ze spraken hierop de bestuurder aan en vroegen of zij de auto mochten doorzoeken. De bestuurder ging hiermee akkoord en toen troffen ze, door de auto verspreid, een grote hoeveelheid spullen aan waarmee inbraken kunnen worden gepleegd.

Aanhoudingen
Bij het controleren van de identiteiten bleek dat één van de inzittenden, een 30-jarige man, antecedenten had op het gebied van diefstal en inbraak. Op basis hiervan en wat de agenten aantroffen in de auto werden vervolgens ook de twee andere inzittenden, een 30-jarige vrouw en een 32-jarige man, aangehouden.

De verdachten zijn overgebracht naar Torentijd. De auto is voor onderzoek meegenomen en de spullen zijn in beslag genomen.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *