Middelburger (41) overleden na bedrijfsongeval te Nieuwdorp

NIEUWDORP – Maandagavond 26 augustus heeft er een dodelijk bedrijfsongeval plaatsgevonden bij Scaldia Terminals aan de Luxemburgweg te Nieuwdorp.

Een 41-jarige Middelburger is tijdens het lossen van grote aluminium blokken uit een schip zo ernstig aan zijn hoofd gewond geraakt dat hij vrijwel onmiddellijk is overleden.

Bedrijfsongeval
Het slachtoffer stond in het ruim op het moment dat een grijper, zonder dat deze aangestuurd werd, naar beneden kwam. De grijper kwam tegen het hoofd van de man aan waardoor hij bekneld raakte tussen de grijper en een groot blok aluminium.

Normaal gesproken werkt zo’n grijper alleen op commando. Hoe het heeft kunnen gebeuren dat deze ‘op eigen houtje’ aan de slag is gegaan wordt momenteel onderzocht.

Onderzoek
De gealarmeerde hulpverleningsdiensten waren snel ter plaatse, maar konden niets meer voor het slachtoffer betekenen. Ook de opgeroepen traumahelikopter werd niet meer ingezet. De technische recherche doet momenteel onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. De arbeidsinspectie is ook op de hoogte gebracht.

Artikel delen:
Reactie 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *