Foto: Rijksoverheid

Granaat aangetroffen in Spaarlingsstraat te Kapelle [update]

KAPELLE – Woensdagmiddag 28 augustus is rond 14.40 uur bij graafwerkzaamheden een granaat uit vermoedelijk de Tweede Wereldoorlog aangetroffen in de Spaarlingsstraat te Kapelle. De politie is ter plaatse en heeft een eerste onderzoek gedaan naar de staat van de granaat.

Afzetting
Uit voorzorg is gevraagd aan de bewoners van de drie huizen in de directe omgeving van het projectiel om tijdelijk onderdak te zoeken bij familie, in elk geval tot 20.00 uur. De andere bewoners van huizen in de straat is gevraagd om uit voorzorg binnen te blijven en de woning niet aan de voorkant maar aan de achterkant binnen te komen of te verlaten.

Er is besloten om de straat af te zetten en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) in te schakelen. Dit gebeurt altijd bij het aantreffen van dergelijke projectielen.

Aanpak
De EOD wordt rond 19.00 uur verwacht. Dan wordt een plan van aanpak besproken hoe het projectiel verwijderd zal worden. Ook zal dan vastgesteld worden of het inderdaad om een granaat gaat of dat het om een ander projectiel gaat uit WOII.

Update 18.30 uur: De EOD heeft het projectiel meegenomen en brengt het gecontroleerd tot ontploffing. Het betreft inderdaad een granaat. De bewoners kunnen weer terugkeren, en de Spaarlingsstraat wordt weer vrijgegeven.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *