Foto: Extern

Ernstige verkeershinder door scheuren in de Zeelandbrug

REGIO – Begin dit jaar zijn er sporen van scheuren ontdekt tijdens inspectie aan de onderkant van de brugdekken van de Zeelandbrug. Daarom gaat de Provincie Zeeland de stalen brugdekken controleren om de ernst van de scheuren vast te stellen. Dit gebeurt op zaterdag 7 en zondag 8 september.

Inspectie
Deze inspectie gebeurt na het verwijderen van de asfaltlaag die achteraf weer terug aangebracht wordt. Door de doorlooptijd van de werkzaamheden kan de brug niet ’s nachts worden afgesloten. Daarom zijn de werkzaamheden van zaterdag 7 september 6.00 uur tot zondag 8 september 16.00 uur.

Verkeershinder
Hierdoor gaat er veel verkeershinder optreden, voor zowel wegverkeer als scheepvaart. Na de inspectie wordt gekeken of er reparaties nodig zijn en wanneer deze worden uitgevoerd. De brug is voor al het verkeer afgesloten op zaterdag 6 september tussen 6.00 en 8.00 uur en op zondag van 14.00 tot 16.00 uur.

De scheepvaart kan zaterdag slechts van vier brugopeningstijden gebruiken: 6.00 uur, 10.00 uur, 14.00 uur en 18.00 uur. Op zondag draait de brug vanaf 10.00 uur weer als vanouds.

Vrachtwagens, bussen en personenauto’s met aanhangwagen of caravan kunnen de hele periode van 36 uur van werkzaamheden geen gebruik maken van de Zeelandbrug. Zij worden omgeleid via de Oosterscheldekering. Deze route wordt met borden aangegeven.

Personenauto’s en fietsers worden in beide richtingen afwisselend door verkeerslichten over het fietspad omgeleid. Dit zorgt voor enige verkeershinder en daarom wordt het sterk afgeraden om de Zeelandbrug op 7 en 8 september te gebruiken.

Voor hulpdiensten is de brug altijd toegankelijk.

Artikel delen:
Foto 1
Foto: Extern

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *