Gemeente Goes zet juridische stappen voor Goese Schans - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Gemeente Goes zet juridische stappen voor Goese Schans

GOES – Na een intensieve periode van samen werken aan een positieve stimulans voor de Goese Schans heeft de gemeente Goes besloten juridische stappen te zetten. De ontwikkeling van de Goese Schans is ruim twee jaar geleden, in mei 2011, stilgevallen vanwege de economische omstandigheden.

Samenwerking
Het oorspronkelijke plan moest toen worden herzien in nauw overleg met de andere drie betrokken partijen. De lange periode van onderhandeling die volgde heeft helaas niet geleid tot een oplossing waarin iedereen zich kan vinden. Omdat de samenwerking uitbleef en afspraken over bijvoorbeeld de grondafname niet werden nagekomen, is er een juridisch traject opgebouwd.

Traject
Deze juridische procedures moeten de ontstane impasse doorbreken zodat uiteindelijk toch weer tot ontwikkeling kan worden overgegaan. Dit zal een lang, duur en intensief traject zijn, maar wel nodig volgens de gemeente Goes. Immers, als je ergens met zijn vieren aan begint en de afspraak maakt dat je met z’n allen de vruchten plukt en verdeelt, dan moet dit ook gelden wanneer de vruchten zuur blijken te zijn.

Intentie
De gemeente heeft nog steeds de intentie om het huidige havenindustrieterrein een flinke impuls te geven. Hoe dat er precies uit zal zien en wanneer hierover uitsluitsel komt, is momenteel nog onduidelijk. Zeker is echter wel dat er geconcentreerd zal worden op de plandelen Goese Diep en Westerschans-Zuid en dat de ontwikkeling hiervan meerdere jaren zal duren.

Foto 1
Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *