Gratis bolus voor fietsers in Wilhelminastraat te Kloetinge - Foto: @GemeenteGoes
Foto: @GemeenteGoes

Gratis bolus voor fietsers in Wilhelminastraat te Kloetinge

GOES – Op dinsdag 24 september deelde wethouder Loes Meeuwisse tussen 08.00 en 09.00 uur een gratis bolus uit aan fietsers in de Wilhelminastraat te Kloetinge. Het presentje was bedoeld als compensatie voor de overlast die de fietsers hebben ondervonden bij de herinrichting van de straat.

Eindresultaat
De Wilhelminastraat is ingericht als fietsstraat, het landbouwverkeer rijdt over de Patijnweg en het dorpse karakter van de straat is behouden.

Een aantal bewoners en de vereniging Dorpsbelangen Kloetinge hebben in een klankbordgroep bijgedragen aan het eindresultaat. De bewoners van de Wilhelminastraat hebben tijdens de werkzaamheden de nodige overlast ervaren. Daarom ontvangen ook alle bewoners van de Wilhelminastraat en de klankbordleden een presentje in de brievenbus.

Werkzaamheden
De Patijnweg is overgedragen aan de gemeente, het is de bedoeling dat vanaf volgende week de bushalte aan de Oostmolenweg wordt heringericht. Aansluitend wordt in oktober aan de zuidzijde het fietspad opgebroken en worden er twee drempels op de Patijnweg aangelegd om de verkeersveiligheid op de kruising te verminderen.

Daarnaast wordt de bebording aangepast en worden er bomen geplant ter hoogte van het opgebroken fietspad.

Foto 1
Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *