Weerbaarheidstraining voor leerlingen in gemeente Borsele - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Weerbaarheidstraining voor leerlingen in gemeente Borsele

BORSELE – Ruim driehonderd leerlingen, afkomstig van negen verschillende basisscholen in de gemeente Borsele, worden vanaf dit schooljaar getraind in weerbaarheid. De weerbaarheidstrainingen zijn gebaseerd op het veel voorkomen van pesten, ongewenste intimiteiten, agressie en geweld bij kinderen.

Lessen
Deze lessen worden verzorgd door Shiran Sport uit Vlissingen. De eerste lessen worden gegeven op basisschool De Wegwijzer te Heinkenszand. Vrijdag 11 oktober om 13.45 uur zal wethouder Zandee de training officieel openen. In de gymzaal van De Wegwijzer krijgen de leerlingen van groep 5 en 6 vervolgens van 14.00 tot 15.00 uur hun eerste training.

De weerbaarheidstrainingen zijn onderdeel van de zogenoemde Brede Impulsregeling; een stimuleringsregeling vanuit de overheid om inwoners meer aan het sporten en bewegen te krijgen. Het Rijk betaalt hiervoor een bijdrage van veertig procent, de overige kosten worden door de deelnemende scholen betaald.

Weerbaarheid
De afgelopen periode zijn verschillende verhalen in de media verschenen over de gevolgen van pestgedrag onder jongeren. Het is dan ook van belang om kinderen al op jonge leeftijd te leren voor zichzelf op te komen.

De weerbaarheidstrainingen zijn gebaseerd op het veel voorkomen van pesten, ongewenste intimiteiten, agressie en geweld bij kinderen. Door de trainingen krijgen de kinderen te maken met een bewustwordingsproces, wat leidt tot een groter zelfvertrouwen, zelfrespect en weerbaarheid.

Scholen
Naast leerlingen van De Wegwijzer worden ook leerlingen van De Rank (’s-Gravenpolder), De Linden (’s-Gravenpolder), De Poel (’s-Heer Abtskerke), De Schakel (Oudelande), De Reiger (Heinkenszand), Franck van Borssele (Borssele), De Meidoorn (Nisse) en ’t Opstapje (Driewegen) de komende schooljaren getraind in weerbaarheid.

Foto 1
Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *