Foto: Politie Zeeland

Man (29) opgepakt voor reeks incidenten te Goes [update]

GOES – In de nacht van zondag 10 op maandag 11 november is in de Thorbeckelaan te Goes een 29-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal, heling, vernieling en openbare dronkenschap.

Verdachte
De verdachte werd ’s nachts opgemerkt door een buurtbewoner. Deze zag hem in een tuin lopen van één van de buren en belde de politie. Ook was het de melder opgevallen dat er een onbekende fiets in de nabijheid van zijn woning stond. Op het moment dat de agenten arriveerden was de verdachte er, vermoedelijk op de fiets, vandoor gegaan.

Zoektocht
Vervolgens werd met een politiehond de omgeving afgezocht. Op de Van Hogendorplaan stond de hond stil bij een fiets die vermoedelijk gebruikt is door de verdachte.

Het spoor liep weer terug naar de Thorbeckelaan. Daar zagen de agenten een man uit een caravan vluchten die naast een woning geparkeerd stond. Kort daarop werd de man met behulp van de politiehond aangehouden en voor verhoor meegenomen naar PI Torentijd te Middelburg.

Incidenten
Tijdens het verhoor werden enkele zaken met elkaar in verband gebracht. Zondagmiddag was dezelfde man in de parkeergarage aan de Westwal door ambulancepersoneel op de been geholpen nadat hij onwel was geworden door overmatig alcoholgebruik.

Diezelfde middag kwam er een melding binnen dat een dronken man bij een supermarkt in de Marconistraat gestolen goederen aan passanten probeerde te slijten. Op het moment dat agenten arriveerden was de verdachte al verdwenen. Aan de hand van getuigenverklaringen en camerabeelden werd hij herkend als de man die in de parkeergarage onwel was geworden.

Later die avond probeerde de verdachte opnieuw spullen te verkopen in de Rommerswalestraat. Een bewoner meldde bij de politie dat er een dronken man in zijn tuin stond met een supermarkttas vol spullen. Na enig aandringen was hij richting het centrum vertrokken. Enkele uren later trof deze melder de verdachte opnieuw aan op bij een supermarkt in het Kloveniershof, waar hij zeer geïnteresseerd fietsen stond te bekijken.

Eigenaar
Mogelijk heeft de verdachte een fiets gestolen in de omgeving van het Kolveniershof en is daarmee naar de Thorbeckelaan gereden. De fiets is na zijn arrestatie meegenomen naar het politiebureau. Diegene die zijn of haar fiets herkent kan zich melden via 0900-8844 of langskomen bij het bureau te Goes. De man is na verhoor in verzekering gesteld.

Update woensdag 13 november, 15.24 uur: De eigenaar van de gestolen fiets meldde zich na een oproep van de politie. Hij deed aangifte van de diefstal en kon zijn fiets weer mee naar huis nemen.

De politie deed de oproep na de aanhouding op maandag 11 november van een 29-jarige man te Goes. Hij werd verdacht van diefstal, heling, vernieling en openbare dronkenschap.

Artikel delen:
Foto 1
Foto: Politie Zeeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *