Foto: Extern

Akkoord renovatie tennisbanen het Groene Woud te Kapelle

KAPELLE – Na overleg met Tennisvereniging Kapelle is een akkoord bereikt over de renovatie van drie banen van tenniscomplex het Groene Woud te Kapelle. Drie gravelbanen worden vervangen door all-weather banen.

Deze tennisbanen hebben praktische voordelen voor de vereniging. Zij hebben aanzienlijk minder werk aan het dagelijks onderhoud en zij hebben minder last van onbespeelbare banen door regenval. Wel zijn de all-weather tennisbanen duurder. De vereniging gaat deze meerkosten volledig voor eigen rekening nemen.

Begin november 2011 is de renovatie in de gemeenteraad aan de orde geweest. Op dat moment bestond er tussen de vereniging en de gemeente een meningsverschil. Dat betrof de wijze waarop de geplande vervanging van drie banen van het Groene Woud moest worden uitgevoerd en voor wiens rekening de meerkosten zouden zijn. De vereniging wilde om genoemde redenen graag all-weather banen. De gemeente had de voorkeur voor goedkopere gravelbanen.

Rol gemeente
De aanleg en het instandhouden van sportvoorzieningen is een verantwoordelijkheid van de gemeente. Daarbij zijn de aanleg- en onderhoudskosten altijd belangrijke overwegingen. Zeker onder de huidige economische omstandigheden wil de gemeente voorkomen dat de structurele lasten voor burgers stijgen.

All-weather banen zijn in aanleg duurder. Het jaarlijks onderhoud is lager. De gemeente gaat nu meer kosten maken dan bij de aanleg van gravelbanen. Deze meerkosten zijn berekend op bijna € 1.600,– per jaar. De vereniging is bereid deze meerkosten volledig voor eigen rekening te nemen. Daarmee is een oplossing bereikt voor het eerdere meningsverschil. Het college van B&W van Kapelle heeft op 3 januari 2012 besloten tot de aanleg van all-weather tennisbanen en gaat de aannemer opdracht verlenen. De werkzaamheden worden voor het komende tennisseizoen uitgevoerd.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *