Foto: Pim Haarsma

Viertal bekeuringen tijdens alcoholcontroles op Zuid-Beveland

REGIO – Zaterdag 10 op zondag 11 mei werd tussen 21.00 en 04.00 uur op Zuid-Beveland een zogenaamde alcoholmeetnetcontrole uitgevoerd. Dit is een alcoholcontrole met een wetenschappelijke achtergrond. Deze controle wordt elk jaar in dezelfde tijdsperiode en op dezelfde plaatsen gehouden.

Rilland
Als eerste werd gecontroleerd op de Valckenisseweg te Rilland. Een 32-jarige man uit Sint Philipsland blies een F-indicatie. Dit resulteerde in een waarde van 580 ug/l op de uitgebreide ademanalyse. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Ook kan hij een boete tegemoet zien en een maatregel van het CBR. Hij werd niet voor het eerst op het rijden met alcohol betrapt.

Een man (56) uit Rilland blies een A-indicatie, wat uit eindelijk resulteerde in een waarde van 490 ug/l. Hij kreeg een boete en een alcoholcursus van het CBR. Een 44-jarige man uit Heinkenszand blies een A-indicatie, waarna hij op de ademanalyse een waarde van 460 ug/l blies. Ook voor hem was dit niet de eerste keer. Hij krijgt later te horen welke boete hij krijgt, ook hij krijgt een maatregel van het CBR opgelegd.

Kruiningen
Vervolgens werd gecontroleerd op de Zanddijk te Kruiningen. Een 32 jarige man uit ‘s-Heer Hendrikskinderen blies een A-indicatie en op de ademanalyse een waarde van 250 ug/l. Hij kreeg een bekeuring van 367 euro. Een man (51) uit Middelburg blies een A-indicatie en op de ademanalyse 190 ug/l. Hij ging vrijuit en kon zijn weg vervolgen.

Kapelle
Bij een controle op de Postweg te Kapelle werden geen overtredingen geconstateerd. Tenslotte werd gecontroleerd op de Vierwegen te Kapelle. Hier blies een bestuurder een A-indicatie met als eindresultaat 225 ug/l. Hij ging net vrijuit en kreeg geen bekeuring, maar wel een rijverbod van een uur.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *