Waarschuwingsschot gelost bij aanhouding op Bastion te Goes

GOES – De politie heeft maandag op het Bastion twee jongens aangehouden, die met een vuurwapen dreigden. Bij de aanhouding heeft een agent een waarschuwingsschot gelost.

Vuurwapen
Rond 16.00 uur kwam een melding bij de politiemeldkamer binnen dat twee jongemannen een vuurwapen bij zich hadden. De melder gaf een duidelijk signalement door. Terwijl diverse politie-eenheden richting het Bastion reden, vertelde hij verder dat een van de jongens het vuurwapen tussen zijn broeksband verstopte en welke kant de jongens opliepen.

Waarschuwing
De agenten zette de omgeving van het Bastion af en benaderden de jongens. Een van de agenten sommeerde de jongens te blijven staan. Op dat moment trok een van hen het vuurwapen en richtte dit op de agent.

De agent loste met zijn dienstpistool een waarschuwingsschot, waarna de jongens het vuurwapen weggooiden. Ze werden aangehouden. Hierbij kreeg een van de jongens nog een beet van een politiehond in zijn been.

Onderzoek
Het betreffen twee jongens van 16 en 17 jaar uit Goes. Ze zijn voor verder onderzoek naar het politiebureau gebracht. De jongen, die door de politiehond was gebeten, is in het ziekenhuis behandeld. Het wapen bleek een op echt gelijkend vuurwapen, deze is in beslag genomen.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *