Stichting de Klomp festivals wint Refinery Cultuurprijs

Stichting de Klomp festivals wint Refinery Cultuurprijs

HEINKENSZAND – Stichting de Klomp festivals uit Ovezande is de winnaar van de Zeeland Refinery Cultuurprijs gemeente Borsele 2011. Op woensdag 9 november 2011 om 20.00 uur reikt Wethouder Conny Miermans de Zeeland Refinery Cultuurprijs Borsele uit.

De prijs bestaat uit een geldbedrag van €750 en een blijvend aandenken, en zal uitgereikt worden in de raadsboerderij ’t Hof Stenevate in Heinkenszand.

De jury was unaniem van mening dat de Klomp festivals op de vier gehanteerde criteria: Kwaliteit (artistiek en/of organisatorisch), impact/uitstraling, continuïteit en originaliteit uitstekend uit de bus komt. De festivals zijn altijd goed georganiseerd, met kwalitatief goede en vaak verrassende optredens. Naast bekende artiesten, krijgen ook minder bekende en beginnende artiesten een kans. De festivals trekken niet alleen bezoekers uit de gemeente Borsele, maar uit heel Zeeland en zelfs daarbuiten.

De gemeente wil met de Zeeland Refinery Cultuurprijs, die wordt gesponsord door Zeeland Refinery, het culturele klimaat in de gemeente stimuleren. Het is voor de vijfde keer dat de prijs wordt uitgereikt. Eerdere winnaars waren de heer Gerard Smallegange uit Nisse, de heer Engel Reinhoudt uit ’s-Heerenhoek, mevrouw Jopie Minnaard-Verheijke uit Heinkenszand en de heer René de Dreu uit Heinkenszand.
De jury bestaat uit Nico Out (kunstcriticus, adviseur en docent), Jacques Boonman (programmeur en impresario) en Marina van de Linde (communicatie functionaris van Zeeland Refinery)

Op 9 november zal ook de nieuwe website van de Culturele Raad Borsele worden gepresenteerd.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *