Explosieve groei in aantal zonnepanelen gemeente Borsele - Foto: Gemeente Borsele
Foto: Gemeente Borsele

Explosieve groei in aantal zonnepanelen gemeente Borsele

BORSELE – In twee jaar tijd is het aantal zonnepanelen binnen de gemeente Borsele wederom explosief gestegen. De aanleg van zonnepanelen bij maatschappelijk vastgoed, particulieren en bedrijven heeft voor een groei van 30% gezorgd.

Zonnepanelen
Deze groei valt grotendeels toe rekenen aan het besluit van de gemeente en schoolbesturen om de Borselse scholen te voorzien van zonnepanelen. De gemeente Borsele inventariseert ieder jaar het aantal zonnepanelen binnen de gemeente. In vergelijking met een jaar terug is er wederom sprake van een explosieve stijging.

Het totaal aantal zonnepanelen is nu bijna 8000. Gemiddeld genoeg om jaarlijks 640 huishoudens van duurzame elektriciteit te voorzien. In 2012 lagen er circa 6000 zonnepanelen in Borsele. In vergelijking met toen is het aantal dus met circa 30% gestegen. Naar verwachting zal deze groei doorzetten en komen er nog meer panelen bij.

Mogelijkheden
De gemeente onderzoekt nu mogelijkheden om zonnepanelen te plaatsen op de daken van dorpshuizen, voetbal- en tennisverenigingen. De voetbal- en tennisverenigingen hebben tot 15 augustus de tijd om hun verbruiksgegevens door te geven aan de gemeente. Op basis hiervan wordt vervolgens verder onderzoek naar de haalbaarheid gedaan.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *