Foto: @Politie_Zeeland

Hengst geslacht en gedumpt na aanrijding te Heinkenszand

HEINKENSZAND – Politieonderzoek heeft uitgewezen dat een jonge hengst dinsdagmorgen 12 augustus is aangereden te Heinkenszand. Een paardenslager deed een noodslachting en dumpte het paard aan de Veerdam te Nieuw- en Sint Joosland, in afwachting van een ruimingsbedrijf.

Onderzoek
Agenten zagen dat het paard ernstige verwondingen had opgelopen. Navraag bij enkele dierenartsen leverde geen extra informatie op. Daarom werd besloten om verder onderzoek te doen op welke wijze het dier was overleden. De doodlopende weg werd met linten afgesloten.

Misverstand
Tijdens het onderzoek bleek na enige tijd dat het paard eerder op de dag was aangereden te Heinkenszand. Een paardenslager had het dier uit zijn lijden verlost en hem naar Nieuw- en Sint Joosland gebracht, waar het dier door een ruimingsbedrijf zou worden opgehaald.

Het dier werd niet op de gebruikelijke wijze afgedekt, wat zeker een bijdrage heeft geleverd aan het misverstand. De politie onderzoekt of er sprake is van een overtreding. De officier van Justitie zal vervolgens beslissen of hij eventueel een vervolging wil instellen.

Artikel delen:
Foto 1
Foto: @Politie_Zeeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *