Geen noodopvang van vluchtelingen in Zeelandhallen - Foto: Richard de Looff
Foto: Richard de Looff

Geen noodopvang van vluchtelingen in Zeelandhallen

GOES – Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft opties op alle Libéma accommodaties in Nederland voor de noodopvang van asielzoekers en ook op de Zeelandhallen te Goes. Eerder zijn bijvoorbeeld ook de IJsselhallen te Zwolle hiervoor gebruikt.

Noodopvang
De gemeente Goes heeft aan het COA gevraagd of zij de Zeelandhallen daadwerkelijk wil gebruiken voor tijdelijke noodopvang van vluchtelingen. Het COA laat weten dat dit afhankelijk is van de hoogte van de instroom in Nederland.

Goes heeft dus op dit moment geen verzoek van het COA ontvangen om daadwerkelijk noodopvang te realiseren. De gemeente Goes houdt er rekening mee dat een acuut verzoek om noodopvang altijd mogelijk is.

Zeelandhallen
Als COA vraagt om voor een korte periode noodopvang in de Zeelandhallen toe te staan zal de gemeente dit zorgvuldig en niet bij voorbaat afwijzend bekijken. Vooraf wil de gemeente duidelijkheid over het aantal mensen en de exacte opvangperiode. Ook is er aangegeven dat er minimaal een week de tijd nodig is voor politieke afstemming een besluit en communicatie hierover met alle inwoners en belanghebbenden.

Vluchtelingen
Door onrust en oorlogen in sommige landen moeten mensen helaas hun land ontvluchten op zoek naar veiligheid. Het college van B&W ziet ook voor Goes mogelijkheden om bij te dragen aan de opvang van vluchtelingen uit oorlogsgebieden en staat niet bij voorbaat afwijzend tegenover tijdelijke noodopvang van vluchtelingen. Uiteraard wel met oog voor de belangen van de eigen inwoners.

Op dit moment is er dus geen sprake van tijdelijke noodopvang van vluchtelingen in de Zeelandhallen. De gemeente kiest ervoor om zoveel mogelijk open te zijn over wat er gebeurt. Zodra er ontwikkelingen zijn, zal de gemeente hierover communiceren.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *