Lezing hoogleraar Erik Scherder in Theater de Mythe - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Lezing hoogleraar Erik Scherder in Theater de Mythe

GOES – Hoogleraar, bevlogen spreker en vaste gast bij De Wereld Draait Door, prof. dr. Erik Scherder, komt naar Zeeland. Op donderdag 9 april geeft hij om 19.00 uur in de avond een lezing in Theater de Mythe te Goes. De lezing is onderdeel van het seminar ‘Het Fitte Brein’.

Scherder
De organisatie ligt in handen van team ‘Tour du ALS – Zeeuwen naar de top’. Op 28 mei beklimmen zij tijdens Tour du ALS op de fiets twee keer de Mont Ventoux om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen de ziekte ALS.

De avond start om 19.00 uur met een welkomstwoord door gastheer Joop van der Laan. Vervolgens vertelt Erik Scherder, op zijn welbekende bevlogen manier, over de positieve effecten van beweging op het functioneren van het brein en waarom beweging van belang is voor zowel lichaam als geest.

Onderzoek
Na een pauze volgt een lezing van dr. Michael van Es, onderzoeker bij UMC Utrecht en het ALS centrum Nederland. Hij legt uit wat ALS precies is, hoe de ziekte ontstaat en wat de onderzoekers met het geld van deze avond in de praktijk doen. Onderzoek is van groot belang omdat er voor ALS momenteel nog geen medicatie is.

Kaarten
Kaarten voor deze avond kosten €15,00 en zijn tot vrijdag 3 april te bestellen via het e-mailadres lezingALS@outlook.com. De volledige opbrengst is bestemd voor de strijd tegen de ziekte ALS.

Tour du ALS is een initiatief waar fietsers, hardlopers en wandelaars geld bijeen brengen voor verdere onderzoeken om deze ziekte te kunnen behandelen.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *