Woninginbrekers uit Goes op heterdaad aangehouden - Foto: Politie Zeeland
Foto: Politie Zeeland

Woninginbrekers uit Goes op heterdaad aangehouden

GOES – Zaterdagmorgen 22 maart vroeg zijn op de Havenpoortweg te Middelburg twee mannen aangehouden voor een woninginbraak te Oostkapelle. De politiemeldkamer kreeg rond 23.50 uur van een alerte getuige een melding dat twee mannen vermoedelijk aan het inbreken waren in een in aanbouw zijnde woning aan de Schulenburg.

Woninginbrekers
De politie ging met meerdere eenheden richting Oostkapelle. De getuige meldde vervolgens dat de daders in een personenauto waren weggereden richting Serooskerke. Een van de eenheden zag een verdachte auto. Deze werd gevolgd en op de Havenpoortweg aan de kant gezet.

In de auto trof de politie allerlei bouwmaterialen en gereedschappen aan, die bij nader onderzoek vermoedelijk afkomstig zijn uit de woning te Oostkapelle.

Goesenaren
De twee mannen, woonachtig in de gemeente Goes, leeftijd 20 en 23 jaar werden aangehouden. De 23-jarige bestuurder bleek ook nog teveel alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau te Middelburg werd een uitgebreide ademanalyse afgenomen. Het resultaat was 620 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Beide mannen zijn naar het politiecellencomplex Torentijd te Middelburg gebracht, waar ze voor verder onderzoek zijn ingesloten. De personenauto en de goederen zijn in beslag genomen. De eigenaar van de woning moet nog aangifte doen.

Foto 1
Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *