Foto: Extern

Gemeente Goes sluit zich aan bij Jeugdsportfonds Zeeland

GOES – Aanstaande maandag, 30 januari 2012,  sluit de gemeente Goes zich officieel aan bij het Jeugdsportfonds Zeeland.  Om ongeveer 19.55 uur* tekent wethouder De Bat (portefeuillehouder Jeugd en Onderwijs) de overeenkomst hiervoor, samen met de heer De Doelder van het fonds.

De bijeenkomst vindt plaats bij het CIOS, Zwembadweg 1 te Goes.

Het Jeugdsportfonds is bestemd voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot en met 18 jaar, woonachtig in onze provincie, die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een sportvereniging.

Declaratiefonds gemeente
Goes kent al jarenlang het declaratiefonds, waarbij deelnemers (per kind) maximaal € 200 voor sportieve, culturele én recreatieve doeleinden ontvangen. Het sportonderdeel wordt nu, door de aansluiting op het Zeeuwse sportfonds, verruimd. Zij vergoeden namelijk maximaal € 225 per kind. Daarnaast kunnen Goese deelnemers via het gemeentelijke declaratiefonds ook nog € 100 voor culturele en recreatieve doeleinden ontvangen.

Deelnemers uit de gemeente krijgen bij het aanvragen van het gemeentelijk declaratiefonds de keuze of zij voor eventuele sportgerelateerde uitgaven gebruik willen maken van het Zeeuwse sportfonds. Willen ze dit niet (en maken ze dus liever alleen gebruik van het declaratiefonds van de gemeente), dan hebben ze onder de dan geldende voorwaarden recht op de vergoeding van
€ 200 per kind.

Aanvraag door intermediairs
Tijdens de bijeenkomst as. maandag wordt ook uitleg gegeven over het aanvragen van de fondsen door de zogenaamde intermediairs als docenten, jeugdhulpverleners, zorgcoördinatoren en huisartsen. Ouders, kinderen en sportverenigingen kunnen bij het Zeeuwse sportfonds zelf geen aanvraag indienen namelijk.

* Het precieze programma is als volgt:

  • 19.15 – 19.30 uur: Ontvangst
  • 19.30 – 19.40 uur: Verwelkoming door wethouder De Bat
  • 19.40 – 19.55 uur: Jeugdsportfonds Zeeland door de heer De Doelder
  • 19.55 – 20.00 uur: Ondertekening overeenkomst Zeeland – Goes
  • 20.00 – 20.20 uur: Lokaal Jeugdsportfonds in de praktijk
  • 20.25 – 20.30 uur: Afsluiting met een hapje en een drankje
Artikel delen:
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *