Crowdfunding voor Studio Bruinvis in Oosterschelde - Foto: Ernst Schrijver
Foto: Ernst Schrijver

Crowdfunding voor Studio Bruinvis in Oosterschelde

OOSTERSCHELDE – Stichting Rugvin doet een Crowdfundingscampagne  om Studio Bruinvis te  ontwikkelen aan de Oosterschelde. Deze installatie maakt het mogelijk live naar bruinvissen te luisteren. Met de Crowdfundingscampagne wil Stichting Rugvin €10.000 ophalen.

Crowdfunding
Het resterende bedrag van €75.000 voor de realisatie van Studio Bruinvis komt uit bijdragen van het Wereld Natuur Fonds, Natuurmonumenten, Nationaal Park Oosterschelde en Gemeente Schouwen-Duiveland. Meedoen aan de crowdfunding kan via www.crowdfundingvoornatuur.nl/studio-bruinvis.

Bruinvissen
Studio Bruinvis wordt geplaatst op het havenhoofd van Zierikzee. Deze locatie blijkt de beste plek van Nederland om bruinvissen te zien. De “Studio” vangt het geluid van bruinvissen met behulp van een hydrofoon in het water op en zendt het door naar de locatie op de wal.

Hier kan iedereen naar het geluid luisteren uitgezonden in een kunstwerk. Bruinvissen zenden onderwater continu een sonargeluid uit om met elkaar te communiceren, de weg te vinden en om hun prooi te zoeken.

Oosterschelde
Het havenhoofd van Zierikzee vormt sinds afgelopen winter een prachtig onderdeel van de noordelijke kustlijn van het Nationaal Park Oosterschelde. Van de natuur genietende wandelaars en fietsers gebruiken volop de nieuw aangelegde fiets- en wandelpaden, die ook naar het havenhoofd leiden waar de Studio geplaatst wordt.

Hier kan dan straks kijkend en luisterend genoten worden van de langs zwemmende bruinvissen.

Kennismaking
Studio Bruinvis biedt het Nederlandse publiek een unieke mogelijkheid om kennis te maken met de bruinvissen in de Oosterschelde. Tegelijkertijd kan het opgevangen geluid gebruikt worden voor onderzoek naar het gedrag van de bruinvissen.

Foto's 3
Crowdfunding voor Studio Bruinvis in Oosterschelde - Foto: Ernst Schrijver
Foto: Ernst Schrijver
Crowdfunding voor Studio Bruinvis in Oosterschelde - Foto: Ernst Schrijver
Foto: Ernst Schrijver
Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *