Noodopvang van vluchtelingen in Zeelandhallen Goes - Foto: Richard de Looff
Foto: Richard de Looff

Noodopvang van vluchtelingen in Zeelandhallen Goes

GOES – Het college van burgemeester en wethouders Goes heeft ingestemd met een dringend verzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) begin juli om opvang voor maximaal 400 vluchtelingen te realiseren in de Zeelandhallen te Goes.

Noodopvang
Deze noodopvang is voor de periode van medio juli tot 23 oktober. Het gaat om vluchtelingen voornamelijk uit Eritrea en Syrië. Landelijk is er een forse toename van vluchtelingen uit die landen. Het is uiteraard aan de regering op grond van het asielbeleid om vluchtelingen al dan niet een status te verlenen.

In afwachting van de procedure wordt de noodopvang geboden. De hoge instroom in Nederland van mensen in nood en de toezegging van het COA dat uiterlijk 23 oktober de opvang wordt beëindigd heeft de burgemeester doen besluiten om een gedoogvergunning te geven.

Bijeenkomst
De gemeente probeert in deze zomerperiode bedrijven en bewoners te informeren. Hiertoe wordt binnenkort een informatiebijeenkomst gehouden waarbij ook vertegenwoordigers van COA en politie aanwezig zijn.

Artikel delen:
Reacties 2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.